Kaleien Schrans-Deco

40 jaar Schilderwerken en Interieur voor Particulier en Bedrijf


Unsplashed background img 1

Kaleien

Boeren kalkten eeuwenlang voor Pasen hun hoeve ter ontsmetting en tegen het vocht. De kalkverf werd er na jarenlang gebruik een kalkpleister: kalei. Uw muur kaleien bezorgt deze de originele uitstraling van toen. Door toevoeging van een vulstof krijgt me tegenwoordiger het kalei-effect na een laag verf. Bij deze eeuwenoude verftechniek werd de pleister door middel van een blokborstel op de muur gewreven. Bovenop de kaleilaag werd soms een gekleurde kalkverf geschilderd.

Kaleien is dus kalkmortel met pigment op zeer verschillende ondergrond: baksteenmetselwerk, cement, betonmuur. Kleuren vindt u voor uw hoeve of landhuis in sublieme nuances, voor elke kaleiverf. Kleuradvies gebeurt door onze kleurenspecialist in nauw overleg omtrent smaak en stijl.

Uw Referenties

Boerderij
klik voor info

Boerderij
close

close

Pastorij
close

Buitenverblijf
klik voor info

Kaleigevels beschermen uw muren tegen vocht en toch adement uw kaleigevel. Kalei samenstelling is elastisch, het herstelt oude, verweerde en beschadigde muren. Kaleien: prijs per m2 valt bij deze gevels mee: voegwerk is vaak overbodig omdat de schilder de lege voegen vult met kaleiverf. Schildersbedrijf Schrans-Deco brengt de kalei op ambachtelijke wijze aan op uw gevel. Daardoor krijgt uw gevel het typische karaktervolle uitzicht met de kleurnuances van de kalei.

In de regio Sint-Martens-Latem bij Gent kiest men vaak voor landelijke woningen met een authentieke kaleigevel.

Hedendaagse schilderwerken en interieurdesign voor
uw villa en bedrijf
Schilderwerken en interieurdesign